neljapäev, 13. september 2012

Darwi Faconnable modelleerimisvärv

Kas olete kuulnud Darwi Faconnable modelleerimisvärvist? Belgias toodetav modelleerimisvärv sarnaneb teisaldatavale aknavärvile, kuid on tunduvalt paksem ja jäigem. Vormitud värv muutub pärast kuivamist painduvaks plastikuks.




Darwi Faconnable värvi saab kasutada eraldiseisvalt või maalides traadist painutatud raamile. Nii saab valmistada lilli, liblikaid ja palju muid kujundeid. Modelleerimisvärviga on lihtne valmistada kleepse mobiiltelefonidele, lauakaunistusi, ehteid ja palju muud põnevat. Värvi kasutamine on piisavalt lihtne, et pakkuda meisterdamisrõõmu isegi viie- või kuueaastastele lastele.

Millest alustada?


1. Painuta traadist raam (täht, süda, kroonlehed...). Traadi vormimisel võib kasutada abivahendeid.





2. Pane raami alla sile plastikust kate. Täida oma kujund värvikihiga (umbes 0,5 kuni 1 mm, sõltuvalt kujundi suurusest).


3. Lase kuivada 12-48 tundi, sõltuvalt värvikihi paksusest (kui see on täiesti läbipaistev, siis on kuiv). Peale kuivamist saab traati veel veidike painutada.




Darwi Faconnable modelleerimisvärve on 20 läbipaistvat tooni - kuldglitter, hõbeglitter, must, helesinine, tumesinine, türkiis, burgundia, tumepunane (fuksia), roosa, punane, purpur, heleroheline, tumeroheline, keskmine roheline, samblaroheline, tumekollane, oranž, pruun, lilla ja valge (läbipaistmatu).

Värske värvi sisse saab ise lisada glitterhelbeid, pärleid, särapulbrit, mikrohelmeid, Pearl-ex pigmente ja palju muud.

Hambaorgi või nõelaga võib vedada veel värske värvi sisse jooni, nii värv seguneb kergelt ja tekivad huvitavad sulandunud pinnad.